Перейти к содержанию
Партнерские сервисы
Kузовной ремонт и запчасти на пр. Вернадского (495)-222-6064 Cервис у Пчела оригинальные запчасти кузовная станция IDS +7 495 6406454
ТрансЛаб - 20 лет опыта в ремонте АКПП и ДВС Форд. 8-(495)-136-76-16 (телефон/WhatsApp) Форд Центр "ПИЛОТ" на Волгоградском проспекте. тел. (495) 785-06-65

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Попробовал, выпаял горелый транзистор, припаял новый. Включил работает, я рад как хрен знает кто. Выключил, включил опять не работает, опять буду смотреть.

  • 3 недели спустя...

Опубликовано

Не знаю что был за глюк, всё работает, тьфу-тьфу-тьфу)))

Блоки ремонтопригодны, шлите разнообразных барыг куда подальше, как я понял, порывшись в интернете, основная причина в этих самых транзисторах. Решайте сами, покупать б/у блок за 4000 рублей или чинить самим, цена за транзистор 44 рубля в "чип и дипе"!!!

  • 1 месяц спустя...
Опубликовано

День добрый, уважаемые коллеги!

 

Может кто подскажет вот по такому вопросу. Краткая предыстория:

Пару лет назад с ебея купил оригинальные ксеноновые фары, примерно описанным на fordwiki.com способом сделал переходники, подключил, вставил новые лампы Philips 85122+ (тоже с ебея).

Радовался где-то полгода. Пока не начала периодически мигать и гаснуть правая лампа. При этом нагорело на ней ну дай бог часов 100-200. Сперва грешил на фары, но оказалось, что перестановка ламп слева направо заставляет мигать и гаснуть правую фару. Решил, что подсунули китайские, паленые филипсы.

Купил вроде проверенные взамен. Опять вроде долго радовался, но лампы жег реально мало. Тем более был удивлен, пока недавно не стала обратно мигать и гаснуть злополучная левая фара. И опять лампе кердык (правой фаре хоть бы что).

Единственное, что замечал не сразу, но через 10-20 часов левая горела намного ярче правой, пока еще не начала мигать-гаснуть.

 

Вот теперь думаю, что является причиной. Может быть, таки блог розжига (тот, что внутри фары, высоковольтный, ignitor, Zündgerät), или блок управления (тот, что снаружи, Ballast, Steurgerät). Или вообще виновата "не родная" схема электроснабжения?

 

Сам больше всего подозреваю балласт. Но как-то методом НТ выяснять... В общем, может быть, знает кто?

Опубликовано

В чем проблема? Метод НТ только один - блоки на стол, сидишь и проверяешь...

По логике это должно блок управления, но в электронике порой чудес больше чем в сказках.

Опубликовано (изменено)

В чем проблема? Метод НТ только один - блоки на стол, сидишь и проверяешь...

По логике это должно блок управления, но в электронике порой чудес больше чем в сказках.

 

Я не электронщик, не обладаю ни специальными знаниями, ни навыками, ни методиками тестирования сложных электронных блоков. :)

Тут я, конечно, надеялся типовой pinpoint тест. Что-то вроде: "Кондей после зимы не включается? Первым делом проверь предохранитель F86, если он "того", ищи под капотом слева разлохмаченный провод..."

Изменено пользователем Michael24
Опубликовано

Не знаю что был за глюк, всё работает, тьфу-тьфу-тьфу)))

Блоки ремонтопригодны, шлите разнообразных барыг куда подальше, как я понял, порывшись в интернете, основная причина в этих самых транзисторах. Решайте сами, покупать б/у блок за 4000 рублей или чинить самим, цена за транзистор 44 рубля в "чип и дипе"!!!

Так что за транзистор? Где рыл инфу? Расклад, плз!

  • 1 месяц спустя...
Опубликовано

На всех..

На ксеноновых блоки на крышке крепятся

 

угу, вот так:

SNC00265.jpg

 

а вот отличия крышек от галогена и ксенона:

SNC00262.jpg

  • 3 месяца спустя...
Опубликовано

Друзья с трудом осилил каждое ваше слово сказанное в данной теме ! Я теперь главный вопрос , не кто не подскажет код фишки или жгута подключения ксенонвых фар ? смотрите фото

 

d45a6f3188cc.jpg

Опубликовано

Никитос там долго рассказывать зачем и куда это , а здесь как раз в теме будет = ) Тем более я думаю добрая половина хочет ксеню всегда по уму сделать а не ковырять фары и мучаться с подключениями ! Найти бы номер фишки и упростили бы процедуру подключения = )

Опубликовано (изменено)

Взято с анл. яз форума можно считать мануалом , все расписано подробно до мелочей = ) Извините но я думаю это главный ответ на вопрос данной темы

 

The wiring diagrams for the halogen headlights are pretty simple, and show the connections to and from each of the pins on the 7-pin headlight connectors (C146 & C147):

HalogenRed.jpg

It is worth noting that the 7.5A Fuses 16 and 18 (highlighted in red) have to be upgraded to 20A to support the xenon lights.

The wiring diagram for the Xenon HID headlights is a lot more complicated, but we only need very few details from it. Again, it shows the connections to and from each of the headlight connectors:

Xenon2.jpg

As you can see, there are a lot more wires going to the xenon headlights, most of these are for the automatic levelling system, which connects to sensors in the axles of the car to ensure the xenon lights remain aimed properly (to aviod blinding oncoming drivers). To get the xenons to work, most of these can be ignored. The manual headlight level adjuster can be used to adjust the xenons from inside the car instead.

Headlight Connectors

 

PLEASE NOTE: Although it is possible to connect your lights to the existing wiring loom, it is strongly reccomended to split the live feed to the battery to allow for a more stable power feed. Do this by creating a fused (20a) feed from the battery to a relay for each headlamp.

The halogen headlights have a white male connector built into the rear of the light unit, and the car's loom plugs straight into this with a balck female connector. As you can see, different colours of wiring are used on the car loom and inside the headlight. Both are shown below:

Halogen_Connector.jpg

 

The xenon connector for the Left (N/S) headlight is shown below, with only the wires required to get the xenons working labelled:

Xenon.jpg

Conversion Loom

 

I cut the wiring from the inside of an old halogen headlight unit (bought from scrap yard for £5 as the lens was broken) as I didn't want to start butchering the car's loom. This left me with the white male connector with a good 6 inches of wiring going to each pin.

I then cut the connector off the xenon headlight (this is an expensive point of no return) and joined the relevent wires to those connected to the halogen male connector, using ordinary 15A connector blocks.

I was then left with a xenon headlight with a halogen connector, ready to plug into the car's existing loom. The advantage of this method is that the xenons can easily be swapped back to your ordinary halogen headlights in a matter of minutes.

It is also possible to create a loom from scratch going between the existing connectors using small spade connectors that are filed down.

Materials Required

  • Pair Mondeo (2000>) Xenon Headlights (eBay is best bet for these).
  • 2x Mondeo (2000>) Halogen Headlights (broken ones from scrap yard, as all you want is the connector)
  • 14x Connector Blocks (15A)
  • Lots of black electrical tape
  • Wire Cutters
  • Wire Strippers
  • Flat Screwdriver

 

Hope this helps, photos to follow!

Submitted by dazedconfused

 

Excellent descriptive post that works a treat,however...on the early 00-04 headlamps,the wiring schemes are different to the colours listed so check pin outs rather than colours.

 

Also.. if you remove the rear cover of each hid lamp exposing the lamp bases and wiring inside the unit,you will see 3 wires running to each aim motor.

black is obviously earth. blue is aim adjust feed from the multi plug on the back of the hid ballast purple/yellow is sidelight 12v trigger.

This is the same wiring config as your old removed lamp [check if you need to ;-))]

my lamps would not work with the wiring pin outs as above as the blue aim motor feed went onto a white/red lamp wire which is spliced with the purple/yellow trigger wire leaving no blue feed from the hid ballast.

a 2 minute rework allowing your blue feed to go to hid ballast blue and your second sidelight feed purple/yellow to go to aim motor purple/yellow corrects this wiring anomoly which leaves you without aim adjust if left untouched.

 

Extra info by Col_Tubbs Mar'10

 

I’ve recently done another set of these for converting to halogen connections, this time I had the ends of the xenon car loom as well. So I was making the small patch loom for both sides, and found that I was only remaking 2 connections in each unit for the levelling motors to work.

These were the power from the sidelight & the signal wire for the adjustment control. The power splits off to give some 12v feed to the ballast, this was cut and the signal wire was also cut from the ballast. I used one of the now spare wires in the loom to take the signal connection down to the conversion loom.

I made sure that all of the connections worked before closing up the unit, with doing this way, I am able to undo what I have done to increases the resale value for later.

All other wires were not touched. There is confusion in the wiring colours from the car loom & the headlamp loom so be very careful. Also the LH unit has more wires going to it that the RH unit, also there is yet again a difference in the wiring colours, so you have been warned.

All you now see from the looms are the power connections for the xenon’s and the old headlight dip beam connections which now provide the signal connection to the main relay which now powers the xenon’s. Also the headlamp fuses are back to the orginal 7.5 amp not 20 as discribed in the text/drawings above.

 

Picture of Off Side Hid conversion loom.

DSCN1132a.jpg

Extra levelling motor connection info by Howard Canning

 

I noticed that a few people were a little confused by the levelling system when doing their HID retrofits, so I decided to place the relevant portion of my experiences/tutorial thread here, in the hope that it will appear nice and clear to anyone wishing to undertake this!

So remove the rear cover from your headlamp (carefully so as not to break any of the lugs - more on this later. There's two hex screws and a clip, and then it unhinges from one end), and remove the two hex screws from the motor (the grey rectangular piece, with PP-GF30 stamped on the top). Now carefully remove the screw connecting the motor shaft assembly to the raised section of the lens.

The motor should now be free enough for you to remove the 3-pin connector from its underside.

In a nutshell, you need to:

  • Provide power to the motor. Of the three cables, this is the multicoloured one - purple/orange, I believe.
  • Provide the signal feed which adjusts the motor - this is done by the voltage varying when you turn the wheel on the dashboard. Of the three cables, this is the blue one.
  • Ground the motor. This will of course already be done. No changes required.

Power: In the Halogen system, the motor's permanent live (power) feed is provided by the side-light feed. I simply cut the cable inside the headlamp going to the side-light bulb, and spliced in the motor's power feed cable. Not too difficult.

Signal: This is the important bit, if you want the motors to move. In the Xenon headlamps, this comes from the ballast, as the ballasts contain the self-levelling control circuitry. We want to bypass this, so what I did was to cut the blue wire, extend it and pass it out through the rear of the headlamp.

I am a fan of doing things neatly and properly, so I obtained some tiny little grommets and made a neat job of it:

Xen03.JPG

Xen04.JPG

And the cable from the motor:

Xen02.JPG

 

Now you simply need to join this wire to the 'level' feed from the Halogen wiring loom. On my halogen patch loom, this was the blue wire. I used a terminal block to connect the two wires, as I wanted to be able to easily remove the headlamps from the car if need be. Using bullet crimp connectors is probably better, though.

Creating the rest of the patch loom is simple, as explained above. I Used the wiring diagrams above to match up the Side-light, indicator, dipped (Xenon) and main beam positive leads from the 'xenon' side to the 'halogen' side of the loom... Like so:

Xen07.JPG

 

You can see the cable with the terminal block attached which is the levelling signal feed.

 

I have opted for the safest method of powering the ballasts, which is a separate fused feed from the battery feeding a relay for each headlamp. This is much more robust than using the car's existing wiring. The 'dipped positive' feed from the car's loom simply activates the relay.

 

So here are my looms, all made nice and neat and solid:

Xen12.JPG

 

And here's my power cable - From the battery's positive terminal via an inline 20 amp fuse to each light. I wrapped each cable in plastic spiral-wrap so it won't chafe, and ran the power for the offside light around the back of the engine bay up against the bulkhead.

Xen13.JPG

 

If anyone has any questions, criticisms or comments feel free to email me, howard[at]hcanning.co.uk.

 

Я думаю много вопросов сразу будет понятно что да как в данной теме !

Изменено пользователем nu}I{aMkuH
Опубликовано

А меня не впечатлило...все в апинципе уже описано и по "технологии" переделки проще проще..нафига реле ставить....бросить одну перемычку в блоке предохранителей, чтоб не стробил правой фарой при розжиге и все.... С разъемами придется чуток поиграться, но снова проще чем тут описано...схемки нормуль

  • 2 недели спустя...
Опубликовано (изменено)

Ребята с фарами разобрался , подскажите что за реле , купил реле света АвтоВаз четырех контактное там катушка повернута , какое реле надо брать под переделку в блок ?

1dbe05e09bfb.jpg

Изменено пользователем nu}I{aMkuH
  • 2 недели спустя...
Опубликовано (изменено)

Братцы реле оставил старое ничего не паял фара не стробит , стоит сделать реле или оставить так как есть ?!

Изменено пользователем nu}I{aMkuH
Опубликовано
бросить одну перемычку в блоке предохранителей

+1. Не впечатлило кучей соплей непонятных. С блоком предов делов на час - зато результат.

Опубликовано

народ я запутался какой схеме верить то ?

d2s.png

А у меня при вскрытии фары было с точностью да нооборот то есть защитное ограждение сверху стояло

Опубликовано

Схема на сборку одна спасибо Вове, которому книги можно писать Моню = )

 

afac322ad318.jpg

 

Кстати заметил раньше моргания вообще не было сейчас появилось , спалил уже 2 предохранителя F 88 там 15 ампер , поставил 25 ампер !

Опубликовано

народ я запутался какой схеме верить то ?

d2s.png

А у меня при вскрытии фары было с точностью да нооборот то есть защитное ограждение сверху стояло

Если смотреть в выпуклую линзу (как на рисунке, то изображение будет перевернутым- теперь понятно??

У тебя все правильно!!!

  • 3 месяца спустя...
Опубликовано

Столкнулся с проблемой!При включении ближнего света лампы горят сначала ярко белым светом и очень хорошо освещают дорогу!Но спустя секунд двадцать свет желтеет и теряет яркость!Лампы стоят осрам оригинал 4300 два месяца!Решил ради эксперимента поставить более светлые купил карейские шовми 5000К-и бах тот же эффект!Помогите решить сею проблему

  • 3 недели спустя...
Опубликовано

Похожая проблема, только не 20 сек., а практически сразу, т.е. вкл. яркая вспышка и тут же свет садится. Сейчас нахожусь в Крыму, ехал ночью, фары ближнего светят просто никак, немножко помогли противотуманки. Машину купил недавно, стоит штатный ксенон. По приезду поменял лампочки, поставил 5000. Эффекта ноль, симптомы те же. Подскажите пожалуйста, что проверить? Скоро возвращаться.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Восстановить форматирование

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...